Historia

Eletään 1990 luvun alkua ja yrittämisestä innostunut ja nimenomaan konepajatoiminnasta kiinnostunut nuori mies haaveilee yrityksen perustamisesta. Suomi kyntää syvällä suossa ja yrityksiä on mennyt konkurssiin kuin viljaa kaatosateella. Omassa kotikunnassakin yksi kauppias yrittäjä piti kirjaa, montako konkurssia oli tullut aivan lähikuukausina. Kaikesta huolimatta Seppo Sagulin ostaa pohjanmaalta toimintansa lopettavan konepajan ja aloittaa yrittämisen kotitilan kalustovajassa. Ideana oli kunnostaa maatiloilla ja omakotitaloissa käytettäviä vesirengaspumppuja, tehdä alihankintaa sekä tilaustöitä. Osia sorvailtiin, jyrsittiin ja vesipumppuja lähetettiin vaihtoperiaatteella ympäri Suomea..

Vuonna 1997 paikallinen peltiseppäyrittäjä pyytää suunnittelemaan ja sorvaamaan rullat kattopeltikoneeseen. Muutamaa kuukautta myöhemmin koneella ajetaan paikallisen alakoulun kattopellit. Tästä alkaa ohutlevykoneiden ja käsittelylaitteiden kehittely ja valmistus. Laman kynsistä kun oltiin selvitty,
alkoi rakentaminen ja sen myötä koneiden ja laitteiden kysyntä vilkastua.

Vuonna 2000 hankittiin kirkonkylän läheisyydestä 500 m2 teollisuushalli. Vuosituhannen alussa kehiteltiin monenlaisia haspeleita, rullamuovauskoneita, leikkureita, erikoiskoneita ym.

Vuosi 2005 oli tärkeä tuotekehittelyn kannalta, silloin valmistettiin ensimmäinen kulmasuojakone. Kulmasuojakoneella valmistetaan kulmasuojia, joita käytetään teräspeltirullien pakkaamisessa. Teräksinen kulmasuoja antaa hyvän suojan peltikelan reunoille.
Talouden pyöriessä kiivaimmillaan vuonna 2007 SS-Työstö Oy sai tilauksen valmistaa 8 kappaletta automaattista kulmasuojakonetta. Koneet kehitettiin lattiamallista automaattiseksi ja asennettiin vuoden 2008 aikana asiakkaalle. Sittemmin koneesta on tehty toinen kehitysversio, josta yrityksen työntekijä Hannu Sjösten teki diplomi työn.
Samoihin aikoihin kehitettiin ja valmistettiin myös pakkauspuun jatkamiseen tarvittava sormijatkoskone. Sormijatkos- ja kulmasuojakoneet on toimitettu osana Kauhajokelaisen Pesmel Oy:n toimittamia pakkauslinjoja.

Vuosi 2013 on tärkeä virstanpylväs yrittäjälle, sillä remmiin astui mukaan jo seuraava sukupolvi. Joona Sagulin valmistui Viitasaaren ammattioppilaitoksesta ja työskentelee jo täysillä piirtäen koneita 3 D suunnitteluohjelmalla. Työkokemusta miehellä on mikroauton rakentelusta ja mopon virittämisestä aina dieselmoottorin tehon maksimointiin.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme, viimeisin investointi on uusi teollisuushalli joka on valmistunut keväällä 2015. Uudessa hallissa on korkeutta tuplaten vanhaan halliin verrattuna ja neliöitä vajaa 600. Koneiden kokoonpanoa ja käsittelyä helpottaa siltanosturi. Myös reilun kokoiset nosto- ovet helpottaa tavaroiden liikuttelua.